Podcast Marketing

Zorg ervoor dat je meer impact, bereik en groei krijgt met je podcast. We hebben al onze podcast marketing artikelen verdeeld in 2 categorieën.

 • Podcast kanaal
 • Podcast aflevering

 


 

Podcast kanaal

In dit onderdeel gaan we je vertellen hoe je podcast kanaal kan bijdragen aan het krijgen van meer impact bereik en volgers van je podcast.

 

De belangrijkste onderdelen zijn

 • Podcast abonnees
 • Podcast reviews
 • Podcast statistieken

 

Podcast abonnees

Voor meer podcast abonnees lees je onze 27 tips voor meer podcast abonnees, waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je een groeiend aantal terugkerende luisteraars hebt voor je podcast.

 

Podcast reviews

Met podcast reviews kunnen luisteraars via iTunes laten weten wat zij van jouw podcast vinden. Lees hier hoe je meer podcast reviews krijgt.

 

Podcast statistieken

Heeft je marketing impact op het aantal luisteraars. Om te meten of je meer luisteraars krijgt hebben wij een mooi artikel geschreven om je statistieken te bekijken. Lees het artikel: ‘Podcast statistieken, wat moet je ervan weten?

 


 

Podcast aflevering

In dit onderdeel gaan we je vertellen wat je kunt doen om met je podcast aflevering meer impact te krijgen voor je podcast. In dit onderdeel gaan we het hebben over:

 • Podcast titels
 • Lengte van een podcast
 • Podcast onderwerp
 • Podcast op Youtube
 • Gasten in je podcast

 

Schrijf perfecte podcast titels

De titels van je podcast afleveringen zijn super belangrijk voor het overtuigen van potentiële luisteraars om jouw podcast te beluisteren. Daarom hebben wij 8 tips voor de beste podcast titel uitgeschreven in een handig overzicht!

 

De lengte van je podcast afleveringen

De lengte van je podcast afleveringen is een factor die meespeelt in het potentiële publiek dat je aanspreekt. Lange podcasts zijn interessant voor mensen die graag tijdens het reizen een podcast beluisteren, terwijl korte podcast perfect zijn voor dagelijkse podcasts. We hebben een artikel voor je geschreven waarin de voordelen van lange en korte podcast afleveringen tegenover elkaar worden gezet.

 

Kies jouw podcast onderwerp

Een super belangrijk aspect van jouw podcast is het onderwerp van je podcast. Wanneer jij er voor zorgt dat jouw podcast een onderwerp heeft waar veel mensen geïnteresseerd in zijn, dan garandeer je jezelf van een grote groep mensen die jouw podcast eventueel zouden kunnen gaan luisteren en delen! Heb je nog geen podcast onderwerp? We hebben een handleiding geschreven met drie belangrijke punten die je in gedachten moet houden bij het uitkiezen van je podcast onderwerp.

 

Jouw podcasts op YouTube

Podcasts kun je ook op Youtube plaatsen. Hiervoor hebben we een artikel geschreven waarin we bespreken wat de voordelen van je podcast op YouTube zijn en hoe je dit voor elkaar krijgt. Meer kanalen voor je podcast betekent meer luisteraars!

 

Regel interessante podcast gasten

Om ervoor te zorgen dat je eenvoudig goede gasten voor je podcast vindt hebben wij 2 artikelen voor je gemaakt:

 

 


 

Bonus: Podcast SEO

Podcast SEO is de overkoepelende term voor het vindbaar maken van jouw podcast. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization wat zoekmachine optimalisatie betekent. In het geval van podcasting heeft SEO vaak betrekking op twee zoekmachines: Google en iTunes.

 

In het artikel Podcast SEO: jouw podcast vindbaar in iTunes en Google vind je allerlei nuttige tips over hoe jij je podcast vindbaar maakt.

 

Een belangrijk onderdeel van Podcast SEO is het instellen van de juiste Podcast meta-tags. Deze tags worden vooral in iTunes gebruikt en maken het mogelijk dat mensen jouw podcast in iTunes kunnen vinden. Lees meer over podcast meta-tags in het artikel: De Podcast meta-tags uitgelegd.

 


 

Geld verdienen met podcasts

Het is natuurlijk belangrijk dat je podcast op de lange termijn omzet oplevert. In ons artikel over conversies uit podcasts vertellen we je verschillende manieren om geld te verdienen aan je podcasts. De video bij dit artikel leert je over de 3 verschillende verdienmodellen van podcasten:

 

 1. Bestaande klanten inspireren
 2. Nieuwe klanten werven
 3. Interview je ideale klant

 

Een andere manier om geld te verdienen met podcasts is door je podcast te laten sponsoren door een bedrijf. Lees hier meer over podcast sponsoring.

 


Podcast Factory Podcast

Luister hier de eerste aflevering van onze eigen podcast! Hier hoor je onze tips and tricks voor een professionele podcast. Veel luister plezier!

De beste Android Podcast Apps

Podcasts worden steeds populairder en je ziet ze ook op steeds meer plekken verschijnen. Via iTunes kun je gemakkelijk op je PC of...

De beste iOS Podcast Apps

Overal kun je tijd vinden om te luisteren naar een podcast. In de auto, op de fiets, terwijl je aan het sporten bent,...

9 podcast stemgeluid tips

Aan de basis van je podcast staat natuurlijk jouw stem. Mensen herkennen jouw podcast omdat ze jou iedere aflevering horen en bouwen een...

iTunes Podcast Statistieken?

Het meten van je podcast statistieken is een erg belangrijk onderdeel van je podcast. Via je statistieken krijg je namelijk feedback over hoe...

Podcast uploaden, jouw podcast online!

Wanneer jij een podcast maakt, wil je dat andere mensen deze podcast kunnen beluisteren. Hiervoor moet je aflevering echter wel online staan. Je...

Podcast Productie

Bij het maken van een podcast komt veel kijken, het opnemen van een aflevering, het bewerken van een aflevering en het uiteindelijke uploaden....

Podcast sponsoring

Een reden voor veel mensen om niet te gaan podcasten is omdat mensen denken dat je geen geld kunt verdienen met podcasten. Dit...

Hoe start je met podcasten?

Hoe start je met podcast? Een simpele vraag met een simpel antwoord: door gewoon te beginnen! De tijd heeft ons geleerd dat de...

Podcasts op Spotify?!

Misschien heb je het al gezien op je telefoon, sinds kort is het mogelijk om via Spotify te luisteren naar podcasts! Nu kun...

Wat is een podcast?

Wat is een podcast? Ben jij ook benieuwd naar wat een podcast nu precies is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Definitie...