Hoe start je met podcasten?

27 jun Hoe start je met podcasten?

Hoe start je met podcast? Een simpele vraag met een simpel antwoord: door gewoon te beginnen! De tijd heeft ons geleerd dat de grootste reden voor mensen om niet te podcasten is omdat ze niet weten hoe ze moeten beginnen.

Starten met podcasten klinkt als een hele opgaaf tot je bedenkt dat podcasten op zich helemaal niet zo heel moeilijk is. In dit artikel zetten wij op een rijtje hoe jij er voor zorgt dat je je eerste aflevering kunt opnemen, bewerken en online kunt zetten!

Gewoon beginnen

 

De aflevering opnemen

We beginnen bij het begin. Hoe neem je een podcastaflevering op? Daar heb je natuurlijk apparatuur voor nodig. Je kunt beginnen met je smartphone of meteen investeren in een duurdere microfoon. Hier lees je meer over podcast microfoons.

Start je opnames en begin met opnemen van je podcast. Bedenk voor je begint aan je opname wel precies wat je wilt doen. Wil je een interview opnemen? Zorg er dan wel voor dat je een gast hebt. Doe je een presentatie? Zorg dan dat je goed voorbereidt bent.

Zodra je opname is gestart is het aan jou de taak om een interessante podcast neer te zetten!

 

De podcast aflevering bewerken

Nu je opnames hebt is het tijd om de ruwe opnames te bewerken. Zorg er voor dat je een intromuziekje klaar hebt staan, en dat je een intro en outro hebt ingesproken. Nu kun je met Audacity je podcast opname gaan bewerken tot podcast aflevering!

Hoe start je met podcasten

Door de juiste bestanden in audacity te slepen kun je aan de slag. Knip de delen van je opname eraf die je niet wilt gebruiken voor je podcast en versleep de geluidssporen zodat er een duidelijke volgorde zit in je podcast aflevering.

 

Je podcast uploaden

Om je podcast online te zetten heb je een podcast host nodig. Hierover lees je meer in het artikel: ‘De beste podcast hosting’ waarin we een vergelijking maken tussen verschillende hosts. Vervolgens moet je je podcast aanmelden bij iTunes. In het artikel ‘Hoe maak ik een podcast?’ lees je hier meer over.

Zodra je je eerste podcast online hebt staan zul je zien dat je gemotiveerd wordt door de reacties die je krijgt op je podcast! Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat mensen weten dat je podcast online staat. Plaats wat berichtjes op Facebook, Twitter en je website en laat iedereen weten dat jij klaar bent om de wereld van het podcasten te veroveren!