Google Play Podcast – Podcasts via Google

01 aug Google Play Podcast – Podcasts via Google

Via Google Play Music is het mogelijk om podcasts te luisteren maar helaas moet dit wel nog met een omweg. Google Play music biedt sinds dit jaar de mogelijkheid aan om podcasts te luisteren aan Amerikaanse en Canadese luisteraars. Voor podcast via Google play music in Nederland zullen we nog even moeten wachten, of je kunt gebruik maken van een truckje dat we ook in dit artikel bespreken

Google Play Music

Google Play Music is de muziekdienst van Google die de concurreert met Spotify, Deezer en andere muziekdiensten als Apple Music en SoundCloud. Voor €9,99 per maand krijg je toegang tot 35 miljoen verschillende nummers die je direct naar je telefoon tablet of pc kunt streamen. Ook kun je de nummer downloaden zodat je ze offline kunt beluisteren.

Google Play PodcastGoogle Play Podcast

Google Play Podcast is onderdeel van Google Play Music. In plaats van alleen nummers biedt Google Play Music sinds april 2016 ook de mogelijkheid aan om podcasts te beluisteren. Jammer genoeg is dit alleen nog niet mogelijk buiten de VS en Cananda. Hierdoor zul je in Nederland nog even moeten wachten op Google Play Podcasts (want volgens Google is het wel het plan om podcasts over de hele wereld te verspreiden.

Wat zeggen de Amerikanen?

In reviews over de dienst komt vooral naar voren dat het goed is dat Google eindelijk een Podcast dienst heeft, maar wordt het ook duidelijk dat de app niet zo heel veel voorstelt. Het is meer een verijdelde muziekspeler waar verder niet veel uniek aan is. Er zijn namelijk een hele hoop features die goede podcasts apps wel hebben, die Google Play Podcast niet heeft.

In Nederland naar Google Play Podcasts luisteren

Je kunt in Nederland ook luisteren naar Google Play Podcasts, alleen zul je dan wel met een VPN aan de slag moeten gaan.

Maar de vraag is of je wel echt zoveel moeite moet willen steken in deze oplossing. Er zijn tal van andere apps waarmee je veel gemakkelijker naar podcasts kunt luisteren en dat terwijl de meeste alternatieven geen abonnement nodig hebben. Google Play Podcasts is dus op het moment niet alleen een moeilijke optie, maar ook nog eens een dure optie.

Tip:  wil je andere apps voor Podcasts? Kijk dan eens naar onze lijstjes met Android podcast apps en iOS podcast apps.