De beste Android Podcast Apps

22 feb De beste Android Podcast Apps

Podcasts worden steeds populairder en je ziet ze ook op steeds meer plekken verschijnen. Via iTunes kun je gemakkelijk op je PC of laptop luisteren naar je favoriete radio-shows maar je zit natuurlijk niet altijd achter je computer. Gelukkig is het ook mogelijk om via je telefoon of tablet te luisteren naar podcasts. Heb je een android toestel? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vandaag bespreken we namelijk de beste android podcast apps. De lijst met onze keuze voor iOS apps vind je hier.

Pocket Casts

Pocket casts app

Evenals in het lijstje van de iOS apps staat de app van Shifty Jelly ook in het lijstje van beste Android Podcasts apps. De podcast ziet er super goed uit, het material design van Google zit namelijk perfect verweven in deze app.

De app ziet er niet alleen goed uit, maar ook de functionaliteiten van de app zijn top. Zo kun je super veel losse dingen instellen als playlist filters, download instellingen (of de app wel of niet of alleen bij wifi automatisch nieuwe afleveringen download) en de app heeft nog meer fijne features.

Een van de fijnste functies is de volume normalisatie waardoor alle geluiden in de app op een zelfde niveau klinken waardoor je geen last hebt van harde intro’s, vervelende geluidseffecten die veel te hard klinken of van mensen die je niet verstaat omdat ze te zacht praten.

De app kost 2 euro en 99 cent en is te downloaden via in de Google Play Store.

Podcast and Radio Addict

Podcast-Addict

Hoewel deze app niet alle functionaliteiten heeft van Pocket Casts, heeft deze app één duidelijk punt waarop de app beter is, Podcast and Radio Addict is gratis! De app is misschien niet zo strak, en mist wat functionaliteiten maar kijken naar het (niet bestaande) prijskaartje van de app is dit onze favoriete app voor Android.

De app doet precies wat je verwacht van een podcast app, het organiseert al je podcasts op een overzichtelijke pagina en doet dit goed. Verder kun je ook YouTube kanalen toevoegen aan de app waardoor je de app als vervanger kunt zien voor het bekijken van je favoriete YouTube video’s.

Deze Android podcast app ondersteunt verder ook Chromecast waardoor je gemakkelijk naar je podcasts kunt luisteren via je tv of speakerset. Podcast en Radio Addict kun je hier downloaden.

Stitcher

Wederom een app die ook in onze iOS lijst van beste podcast apps voorkomt, Stitcher. Met deze app kun je gemakkelijk Podcasts en radio beluisteren. Wat Stitcher zo goed maakt zijn de playlists. Met Stitcher kun je namelijk heel gemakkelijk nieuwe podcasts vinden. Stitcher stelt zelf playlists samen die op een specifiek onderwerp gericht zijn. Erg handig 🙂

Stitcherapp

Alhoewel stitcher er best goed uitziet, is dit toch niet onze favoriet. De app heeft wat bugs, is niet altijd even snel en doet eigenlijk helemaal niks bijzonders.

Stitcher is een goede app voor mensen die niet veel verlangen van een podcast app, maar zodra je wat meer functionaliteiten wil zul je toch echt over moeten stappen op een andere app.

Stitcher kun je hier gratis(!) downloaden.

Podkicker

Android podcast apps

We sluiten onze lijst af met Podkicker, een app die er niet per se goed uitziet maar heerlijk simpel is. We raden je Podkicker aan als je zoekt naar gratis Android Podcast apps die niet te ingewikkeld is, maar wel genoeg functionaliteiten heeft.

Onze persoonlijke favoriet wat betref functies is de sleep timer. Ga je lekker voor het slapen nog even luisteren naar je favoriete podcasts, wordt je de volgende ochtend wakker met een podcast app die nog steeds aan staat en een heleboel afleveringen afgespeeld heeft. Podkicker voorkomt dit probleem door de sleep timer. Je stelt de sleep timer in en na een door jou gekozen tijd stopt de app met het afspelen van podcasts. Zo kun je de volgende keer dat je weer gaat luisteren verder gaan waar je gebleven was toen je nog wakker was.

Verder heeft de app een speciale auto-modus voor tijdens het rijden en ondersteunt de app video podcasts. Kortom een goede app.

Podkicker is hier gratis te downloaden.

Android podcast apps

Keuze genoeg, uiteindelijk blijft het een persoonlijke kwestie welke app jij het fijnste vind. Hopelijk hebben we je hier mee geholpen om een goede keuze te maken voor een app. Onze betaalde favoriet is in ieder geval Pocket Casts, maar geef je liever geen geld uit aan android podcast apps, dan raden we je Podcast en Radio Addict aan.