Podcast tip: je telefoon tijdens een podcast opname

22 aug Podcast tip: je telefoon tijdens een podcast opname

Een telefoon kan zowel erg handig als erg vervelend zijn tijdens een podcast opname. In deze podcast tip geven we een kort overzicht van wat er allemaal goed kan gaan met je telefoon en wat er fout kan gaan tijdens een podcast opnamen.

De voordelen

Het allergrootste voordeel van je telefoon tijdens een podcast opname is dat je met je telefoon opnames kunt maken van je podcast. Veel beginnende podcasters gebruiken hun telefoon als hoofd-bron voor de opnames, professionele podcasters gebruiken hun telefoon als back-up voor als er ergens in de opname iets mis gaat.

Ook kun je je telefoon als notitieblok gebruiken voor tijdens je opnames. Zo kun je vragen die je binnenschieten even snel noteren of even noteren wanneer er een fout in je opname zit zodat je bij het bewerken makkelijk weet waar je nog wat moet aanpassen. Natuurlijk is dit handig, maar een simpel pen en papier veegt dit voordeel van de tafel.

De nadelen

De nadelen van je telefoon bij een opname komt eigenlijk op één punt neer: het is storend.

Allereerst, je kunt tijdens je opnames een belletje, of berichtje binnenkrijgen waardoor je telefoon geluid maakt of trilt en dit hoor je op de opnames. Een simpele oplossing is natuurlijk je telefoon op stil zetten, maar dat brengt ons bij het volgende nadeel.

Je wordt afgeleid door je telefoon. Ook al staat je telefoon op stil, als je ziet dat je gebeld wordt dan ben je toch even afgeleidt.Dit komt doordat je telefoon communiceert met de zendmast en dat signaal pikken je speakers op.

Tevens, en dat is het derde nadeel stoort je opname apparatuur wel eens wanneer je een signaal (bij een belletje, maar ook bij een simpel WhatsApp-je) dat je niet hoort tijdens de opnames, maar wel achteraf.

Podcast tip: vliegtuigstand

De oplossing is simpel: zet je telefoon op vliegtuigstand. Zo kun je wel opnames maken met je telefoon maar heb je geen last van de bovengenoemde problemen 🙂