Podcast ID3 tags: waar liggen de grenzen?

05 feb Podcast ID3 tags: waar liggen de grenzen?

In het artikel ‘De meta-tags van je podcast uitgelegd’ hebben we al eens naar de meta-tags van je podcast gekeken. De meta-tags (ook wel Podcast ID3 tags) genoemd. Zijn de stukjes informatie die jij mee stuurt vanaf je podcast host naar bijvoorbeeld iTunes. Denk hierbij aan de titel van je podcast, de samenvatting van je podcastaflevering en de omslagcover die je ziet in iTunes.

In dit artikel gaan we kijken aan welke voorwaarde je je moet houden om je podcast zo perfect mogelijk in iTunes te krijgen.

Podcast ID3 tags: de afbeelding

De afbeelding die je wilt gebruiken voor iTunes moet 1400 bij 1400 pixels groot zijn, met een maximum van 3000 x 3000 pixels. Zorg ervoor dat je afbeelding ook daadwerkelijk zo groot is wanneer je hem maakt en niet dat je hem nog uitrekt of iets dergelijks om hem op maat te krijgen. Dit ziet er gewoon niet zo netjes uit.

Verder mag je geen racistische, vrouwen-hatende of homofobische afbeeldingen gebruiken. Ook mogen afbeelding geen seks, geweld, bloed, drugs of haat-thema’s afbeelden.

Podcast ID3 tags: de titel

De titel van zowel je podcast in het algemeen als de titel van iedere afzonderlijke podcastafleveringen mag niet aanstootgevend zijn. Verder mag je titel niet langer zijn dan 255 karakters (inclusief spaties) en mag je niet de woorden “iTunes” of “Apple Inc.” gebruiken. Ten slotte mag je geen HTML code verwerken in je titels.

Podcast ID3 tags

Podcast ID3 tags: de samenvatting

De samenvatting van je podcastaflevering mag niet meer dan 4000 karakters lang zijn. Alhoewel je op het eerste ogenblik waarschijnlijk denk ‘Wie heeft er nu zoveel karakters nodig voor een samenvatting?’ blijkt in de praktijk dat het hier nog wel eens fout gaat. Doordat sommige RSS-feeds de gehele blogtekst die bij een bepaalde podcastaflevering hoort, meestuurt als samenvatting, wordt het limiet van 4000 karakters nog wel eens bereikt.

Wederom geldt hiervoor ook dat ook deze tag niet aanstootgevend mag zijn.

Podcast ID3 tags: en de rest?

Voor de rest van de tags (author, keywords etc.) mag je ook geen aanstootgevende teksten gebruiken. Verder is het limiet hier ook vaak 255 characters, dus houdt daarmee rekening, anders wordt je tag midden in een zin afgekapt. Voor precieze details verwijzen we je door naar deze pagina van apple.