Een iTunes account aanmaken om Podcasts te uploaden

02 feb Een iTunes account aanmaken om Podcasts te uploaden

Wanneer je een podcast naar iTunes wilt sturen, zul je een iTunes account nodig hebben. Mensen die in het bezit zijn van een iPhone, iPad of Mac(book) hebben hoogstwaarschijnlijk al een account, bij iTunes kun je namelijk inloggen met je Apple ID. Heb je geen Apple ID, dan zul je die een aan moeten maken. In dit artikel laten we je zien hoe we een iTunes account aanmaken.

 

Via iTunes uw iTunes account aanmaken

Je kunt via iTunes erg gemakkelijk een iTunes account (Apple ID) aanmaken. Heb geen iTunes? Via de download-pagina van iTunes kun je het programma downloaden.Alhoewel je geen iTunes nodig hebt om een Apple ID aan te maken, heb je iTunes wel nodig om een podcast in te dienen. Het is voor podcasters dus sowieso slim om iTunes te installeren.

 

Tijd om uw Apple ID aan te maken. Open iTunes en klik rechtsboven op ‘Aanmelden’.

iTunesAccountAanmaken

Vervolgens klikt u op ‘Apple ID aanmaken’ in het nieuw verschenen venster.

In het venster dat volgt klikt u op ‘Ga door’. Hierna vinkt u het vinkje aan dat u de algemene voorwaarde accepteert en klikt u op ‘Akkoord’.

iTunesAccountAanmaken3

Vul in het volgende scherm wat algemene informatie in zoals je e-mailadres en uw geboortedatum.

iTunes Account Aanmaken

Vervolgens vul je je betaalgegevens in. Hiervoor heb je een VISA-kaart, Mastercard, American Express kaart of een ClickAndBuy account voor nodig. Heb je geen van alle in bezet, scrol dan naar beneden tot het kopje ‘Apple ID aanmaken zonder creditcard’.

22

Klik op ‘Maak Apple ID aan’. Je Apple ID is nu aangemaakt en je kunt de registratie bevestigen via het e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Via uw browser een Apple ID aanmaken

Voor het aanmaken van een Apple ID heb je niet per se iTunes nodig. Je kunt namelijk ook via je browser (Chrome, Internet Explorer, etc.) een Apple ID aanmaken. Voor het insturen van je podcast heb je echter nog wel iTunes nodig. Via de pagina Maak uw Apple ID aan van Apple kun je online je account maken. Hier volg je stappen die vergelijkbaar zijn met de stappen beschreven in het voorgaande proces. Je zult je e-mailadres direct moeten bevestigen, zorg er dus voor dat je een extra tabblad kunt openen met je mail daarop open. Overigens hoef je op deze manier geen creditcard gegevens te gebruiken.

iTunes account aanmaken zonder creditcard

Niet iedereen heeft een credit card die hij of zij kan gebruiken bij het aanmaken van een Apple ID. Gelukkig zijn er manieren om een account aan te maken zonder betaalkaart. U kunt de stappen volgen uit bovenstaande alinea en via de browser een account aanmaken. Ook is het mogelijk om zonder betaalkaart een Apple ID aan te maken in iTunes. Hiervoor moet u een gratis item selecteren uit de Apple Store (de makkelijkste plek om gratis items te vinden is bij de apps). Hier klik je op downloaden en vervolgens volg je de stappen uit de eerste alinea van dit artikel, alleen hoef je nu geen creditcard gegevens in te vullen wanneer je kiest voor ‘Geen’ als betaalmiddel.

 

Nu je een Apple ID hebt, kun je je podcast uploaden. Alles wat hierbij komt kijken kun je vinden in het artikel Hoe komt een Podcast in de iTunes Store?