Platform

De Nieuwjaarsmoord

Podcast Factory helpt burgerinitiatief Bureau Dupin, de groep burgers die onderzoek doet naar de onopgeloste moord op Marja Nijholt in Oss op nieuwjaarsdag 2013.

Podcast Factory is maker van de podcastserie De Nieuwjaarsmoord en de bijbehorende achtergrondreeks Het Bureau. Hierin worden luisteraars op de hoogte gehouden van het onderzoek van Bureau Dupin naar de raadselachtige moord op de 48-jarige vrouw uit Enschede, op nieuwjaarsdag 2013.
Kort na de zomer van 2020 raakte de podcast producent in gesprek met ex-politieman en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg Peter de Kock, initiatiefnemer van de groep burger-speurders die zich hebben verenigd in Bureau Dupin. 
Podcast Factory levert zijn kennis en vaardigheden belangeloos aan dit goede doel.

In afleveringen van telkens een halfuur doet Bureau Dupin in de podcast De Nieuwsjaarsmoord verslag van de vorderingen in het onderzoek naar deze cold case uit  2013. De onderzoekers spreken met nabestaanden en deskundigen in een poging nieuw licht te werpen op deze zaak en doen daarbij – waar nodig – een beroep op het publiek. Uniek in deze zaak is toegezegde samenwerking vanuit politie en OM.
Podcast Factory ontwikkelde met de onderzoekers het format voor de podcast en de serie achtergrondgesprekken Het Bureau
In een storm van publiciteit ging de eerste aflevering van De Nieuwjaarsmoord op 30 oktober 2020 live.

Topstukken

Albert Verlinde vraagt experts van musea naar hun persoonlijke topstuk uit de collectie. Ga mee op ontdekkingsreis en luister naar de verrassende verhalen die achter deze bijzondere objecten schuil gaan. Alles over deze podcast vind je op bankgiroloterij.nl/podcast


Innovative leaders by INFO

In de podcast Innovative Leaders by INFO, praat INFO met inspirerende leiders en ondernemers die innovatie toepassen om het leven van mensen makkelijker en leuker te maken. Luister en wordt geïnspireerd door verhalen over innovatie en ondernemerschap! www.info.nl


Succes is voor Losers

Succes is voor losers is een podcast over het leven, het menselijk tekort en nog zo wat. Met verhalen, interviews, reportages en alles wat daar tussenin zit. Gepresenteerd door uw dienaar van het woord en de waarheid: Max J. Molovich. Aan het eind zingt hij altijd een liedje dat meestal wel bekend in de oren zal klinken.
Soms zal deze podcast licht absurdistisch zijn. Soms bloedserieus.
En dan weer diep ontroerend. Een beetje zoals je moeder dus.

In Afwachting

In Afwachting: de Podcast is een 6-delige podcastserie met als hoofdvraag: ‘Wat als je kinderwens niet vanzelf in vervulling gaat?’
In zes afleveringen gaan Natascha Ritfeld en Saskia Overmars met elkaar in gesprek over hun persoonlijke ervaring. Beiden hebben zij meerdere vruchtbaarheidstrajecten doorlopen, met een andere aanleiding, maar vooral met een totaal andere uitkomst. Saskia kreeg 4 kinderen en Natascha 0.